Verscherpte controle loslopende honden Amsterdamse Bos

AMSTELVEEN – De Boswachterij en de milieupolitie werken in het Amsterdamse Bos samen in de controle op loslopende honden. Loslopende honden kunnen voor problemen zorgen in natuurgebieden zoals het Amsterdamse Bos. Nu in het broedseizoen veel dieren jongen krijgen, is een gezamenlijke handhavingscampagne gestart om hondeneigenaren bewuster te maken van de ongewenste gevolgen van loslopende honden in de natuur.

In natuurgebieden verstoren loslopende honden vogels, vogelnesten, konijnen, hazen en ander wild. De Boswachterij en de milieupolitie delen boetes uit aan hondenbezitters die zich niet aan de regels houden. Op veel plaatsen in het bos mogen honden vrij loslopen. Waar honden los mogen lopen, is het verplicht om de hond onder appèl te houden en niet te laten struinen of jagen door de bospercelen. Ook is het verplicht om hondenpoep op te ruimen.

Waar honden aangelijnd moeten worden of niet welkom zijn is dit met borden aangegeven. Op deze kaart is te zien waar honden bos wel en niet mogen komen in het Amsterdamse Bos.

Bron: Amsterdamse Bos
Foto: Vivian Tusveld