Verwachte drukte door afsluiting A10 Zuid

AMSTELVEEN – In de maanden mei en juni wordt vijf weekenden op rij de A10 richting Utrecht afgesloten. Dit komt omdat er gewerkt wordt aan het Zuidasdok. Komend weekend is de eerste keer dat de snelweg wordt afgesloten. De afsluiting begint om 22.00 uur en duurt tot maandagochtend 5.00 uur . Op dinsdagochtend 11 juni zijn de werkzaamheden klaar.

“We verwachten door de afsluiting van de A10 Zuid een toename van verkeer op de A9 en door Amstelveen,” zegt wethouder Rob Ellermeijer. “De gevolgen voor het verkeer worden in samenwerking met o.a. Rijkswaterstaat, de gemeente Amsterdam, het GVB en Connexxion nauwlettend in de gaten gehouden. Mocht het nodig zijn dan kunnen er maatregelen worden genomen om de doorstroming te bevorderen, bijvoorbeeld door aanpassing van de instelling van verkeerslichten.”

Ook het treinverkeer ligt stil tijdens de weekenden. Reizigers zullen moeten omreizen via Amsterdam Centraal om op de plek van bestemming te komen. Het Zuidasdok is een project van onder meer de gemeente Amsterdam, het Rijk en de Provincie Noord-Holland, waarbij de A10 Zuid wordt verbreed en het station wordt vernieuwd.