Vrijheidsviering in Stadstuinen

AMSTELVEEN – In het kader van Bevrijdingsdag worden op zondag 5 mei diverse activiteiten georganiseerd in de Stadstuinen in het Stadshart. De Stadstuinen liggen achter het Japanse restaurant Kokusai en de eindhalte van tramlijn 5.

Het programma van de vrijheidsviering:

11.00 uur: Muziek Stadstuinen

12.00 uur: Ontvangst bevrijdinsgvlam & ontsteken bevrijdingsvuur. Hierbij wordt het 1e en 6e couplet van het Wlihelmus gespeeld en de vlag gehesen. Ook volgt de bekendmaking van de kleurwedstrijd van Amstelveen Oranje in samenwerking met Amstelveen. Burgemeester Bas Eenhoorn houdt een welkomstwoord. De hele dag is er muziek, verzorgd door dj Peter Marnier.

12.00-15.00 uur: – Kindervrijmarkt. (Plaatsen voor de kindervrijmarkt kunnen niet van tevoren worden gereserveerd. Kinderen of hun ouders worden verzocht zich zondag voor 12.00 uur te melden bij één van de aanwezige leden van de bevrijdingsdagorganisatie in de Stadstuinen (het parkje bij de eindhalte van Lijn 5). Commerciële activiteiten zijn niet toegestaan, verkoop door volwassenen evenmin. Na afloop van de vrijmarkt vraagt de organisatie onverkochte spullen worden op te ruimen in vuilniszakken.) 
– Kinderactiviteiten (waterspelletjes, vijver, luchtkussens)
– Optreden Zingende Kapsters