Week van het Nederlandse Bier: Open huis Naeckte Brouwers en danceparty

 In het afsluitende weekend van de Week van het Nederlandse Bier houden de Naeckte Brouwers open huis. Beter gezegd: open brouwerij. In het weekend van 24, 25 en 26 mei worden tussen 14.00 en 18.00 uur rondleidingen verzorgd door de nieuwe brouwerij in de Annakerk. De brouwers leggen het brouwproces uit, hun filosofie achter het brouwen en geven een uniek kijkje achter de schermen. Aansluitend kan men in het proeflokaal één van de heerlijke bieren proberen of zelfs een proeverijtje nemen. Wie weet zelfs de met goud bekroonde Feeks.

24H Amstelveen/ Meet the brewer
Tijdens 24H Amstelveen op zaterdag 25 mei kun je vanaf 11.00 uur terecht in het proeflokaal ANNA van de Naeckte Brouwers. Op het balkon is een fototentoonstelling van het brouwproces, gemaakt door fotograaf Ben Touw. Tussen 14.00 en 18.00 uur geven de brouwers rondleidingen door de nieuwe brouwerij in de Annakerk. Met na afloop een heerlijk biertje. Ben jij een echte bierfijnproever? Doe dan tussen 18.00 en 21.00 uur mee aan de bierproefwedstrijd. Weet jij de acht bieren op de juiste plek te plaatsen? Dan win je een dag meebrouwen bij de Naeckte Brouwers. Deelname kost €10,- (inclusief presentje). Aanmelden kan via info@naecktebrouwers.nl. Na 21.00 uur kunnen de voetjes van de vloer en is het feest in de kerk! Tot 3 uur ’s nachts draaien de dj’s fijne dansmuziek.

1399
Vanwege de verjaardag van Amstelveen staat op zaterdag 25 mei tijdens 24HAmstelveen het bier ‘1399’ op tap. 1399 is een fris kuitbier van haver, tarwe en gerst met een lichtblonde kleur. Het is gebrouwen naar Oud-Hollands voorbeeld van witbier en heeft een grasachtig bouquet, aangevuld met citrustonen en een smaak die we lange tijd kwijt waren. Het bier is exclusief te proeven in het proeflokaal van de brouwerij.

Naeckte Brouwers, ANNA, Amsterdamseweg 22, 1182 BD Amstelveen.