Werkzaamheden aanleg Amstelveenlijn doen stof opwaaien

AMSTELVEEN – De aanleg van de Amstelveenlijn zorgt bij sommige bewoners voor overlast, waaronder Michael Schaap. “De wettelijke geluidsnorm wordt overschreden en dat mag gewoon niet,” zegt Schaap. De wethouder zegt op zijn beurt dat de gemeente samen met aannemer Vital alle overlast zover mogelijk probeert te beperken.

Schaap woont op de Logger en voor zijn flat wordt op het ogenblik het beton van onder meer de oude tramhaltes verwerkt. Dit gaat op een later moment weer worden hergebruikt. De verwerking levert veel lawaai en ook stofwolken op.

De aannemer heeft twee maatregelen genomen om overlast tegen te gaan: asfaltering van de bouwplaats en er staat altijd tenminste een sproeier aan om stofvorming te verminderen. Volgens Schaap is dit niet genoeg. “De gemeente kan volgens mij veel meer doen.”