William Byrd Vocaal Ensemble combineert Renaissance met moderne werken

AMSTELVEEN – In de Kruiskerk wordt op zaterdag 18 mei het voorjaarsconcert van het befaamde William Byrd Vocaal Ensemble o.l.v. Nico van der Meel gegeven.
Het William Byrd Ensemble is gespecialiseerd in vocale muziek uit de Renaissance en uit de twintigste eeuw. Door het combineren van oude en de nieuwe composities binnen een programma, ontstaan prachtige contrasten en onverwachte parallellen.

Dit voorjaarsconcert heeft als titel meegekregen Consonanze stravaganti (grillige en zonderlinge harmonieën). Madrigalen en villanella’s uit de Renaissance gemaakt door de Napelse hofcomponist Jean de Macque (ca. 1550-1614). Ze worden naast moderne werken van Hendrik Andriessen en Bruno Zagni ten gehore gebracht. Van heel recente datum is een madrigaal gecomponeerd door Henri Broeren in de stijl van extravagante graaf Carlo Gesualdo, de eerste werkgevers van Macque.

Toegangskaarten kosten € 15,- en zijn ’s avonds bij de ingang van de kerk te verkrijgen. In de voorverkoop (via: www.williambyrd.nl ) kost een kaartje € 12,50. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Zaterdag 18 mei, aanvang 20.15 uur, kerk open vanaf 19.45 uur. Kruiskerk, Van der Veerelaan 30A in Amstelveen.