Woont de nieuwe Miss Teen Noord-Holland in Amstelveen?

AMSTELVEEN – Van jongs af aan droomde de Amstelveense Romy al de glitter en glamour van een missverkiezing. Toen vorig jaar een vriendinnetje van haar meedeed aan een missverkiezing wist ze het zeker: ik wil dit ook. Lang hoefde ze dan ook niet na te denken toen de mogelijkheid zich voordeed. RTVA sprak haar een paar dagen voor de finale van Miss Teen of Noord-Holland.

Voor de 15-jarige Romy gaat haar deelname niet alleen om haar eigen dromen. De jonge Amstelveense wil juist voor jonge meiden een voorbeeld zijn. “Al zo lang als ik mij kan herinneren denken mensen dat ik ouder ben.” Dat heeft de Romy veel levenslessen opgeleverd. “Ik wil jonge meiden laten zien dat leeftijd er niet toe doet, je bent nooit te jong om je droom na te jagen. Ga er voor en laat niks je tegenhouden!”

Goede doel

De missverkiezing werkt elk jaar samen met een goed doel. Dit jaar koos de organisatie voor de Linda Foundation. De Linda Foundation probeert kinderen uit arme gezinnen te helpen. Dit doel ligt aan het hart van Romy. ” Mijn vader komt uit een gezin waar vroeger niet veel te besteden was. Ik heb van hem dus wel wat meekregen.”

De deelneemsters proberen met hun eigen talenten geld in te zamelen voor de Linda Foundation. Romy geeft daarom op scholen presentatiecursussen. “Een van mijn sterkte punten is altijd presenteren geweest. Ik vind het ook heel belangrijk dat mensen zich goed leren te presenteren. Het kan je namelijk zoveel brengen in het leven. ”

Angst voor de bikinironde heeft de Amstelveense schone dan ook niet. ” Bij de bikinironde moet je bewijzen dat je ook jezelf kan presenteren als je je helemaal moet blootgeven. ”

Beauty en the brains

Naast dat Romy een prachtige meid is, heeft ze zeker ook een goed stel hersenen. Haar toekomstplannen liegen er dan ook niet om. ” Als ik klaar ben met de middelbare school wil ik zeker weten gaan studeren. ” Of ze dat Amsterdam wordt of een andere stad daar is ze nog niet over uit. Welke studie het precies wordt, weet ze ook nog niet. ” Misschien rechten in Leiden of accountancy aan Nijenrode. ”

Beeld: Instagram