Zondag de 16e Wielerronde van Amstelveen Westwijk

AMSTELVEEN – De 16e Nicooz Ronde van Amstelveen van komende zondag 5 mei is voor de wielrenners van WTC De Amstel de eerste “thuisronde” van het seizoen. De wielerronde wordt wederom gehouden op het stratenparcours van Westwijk met start en finish op de Sacharovlaan.

Het parcours is bochtig en hier en daar hobbelig: de renners moeten niet alleen over een goede conditie te beschikken, maar moeten ook stuurvaardig zijn.
Net als vorig jaar is er ook weer ruimte voor de jonge wielerjeugd: de Jeugd vanaf 11-14 jaar gaat om 12.00 uur van start. Daarna volgt de categorie Nieuwelingen (jongens 15/16 jaar), waarna om 14.30 uur de Masters 40+ hun koers rijden, tot slot om 16.00 uur gevolgd door de wedstrijd voor Amateurs/Junioren.

WTC De Amstel organiseert drie Amstelrondes met naast de ronde van Amstelveen ook nog de Ronde van Nes op 24 mei en de Ronde van Ouderkerk in de Ronde Hoep op 15 juni. Voor de wedstrijden van de Amateurs/Junioren gelden en de Nieuwelingen zijn ook nog extra prijzen te verdienen in een overkoepelend klassement.