Zwemseizoen Ouderkerkerplas van start

OUDERKERK AAN DE AMSTEL – Het zwemseizoen is officieel van start gegaan en loopt vanaf 1 mei tot 1 oktober 2019. In deze periode worden aangewezen zwemplekken door de provincie gecontroleerd op de veiligheid en de waterkwaliteit.

In het recreatiegebied Ouderkerkerplas zijn twee officiële zwemplekken: het Zandstrand en het Groenstrand. Op beide locaties loopt het water geleidelijk af. Op de oever van het Groenstrand staat een speeltoestel met een glijbaan wat zorgt voor veel speelplezier.

De officiële zwemlocaties zijn te herkennen aan de grote lichtblauwe informatieborden. Binnen de ballenlijn is het water niet dieper dan 1.40 meter. Als de actuele waterkwaliteit onvoldoende is dan wordt dit op een smal bord onder het algemene informatiebord aangegeven. Deze meldingen kunnen regelmatig wijzigen. www.zwemwater.nl of de App Zwemwater geeft actueel zwemadvies.

Groengebied Amstelland is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Amsterdam, Amstelveen, Ouder-Amstel en Diemen en de provincie Noord-Holland. Samen zorgen zij voor beheer en ontwikkeling van de recreatiegebieden tussen Amsterdam en het Amsterdams-Rijnkanaal. Meer informatie over de activiteiten in de gebieden zijn te vinden op www.groengebied-amstelland.nl.