440 Amstelveners roepen hulp huuradviesorganisatie in

AMSTELVEEN – Maar liefst 440 mensen hebben in de afgelopen drie maanden contact opgenomen met !Woon. Deze instantie adviseert en helpt bewoners met oplossen van problemen en nemen van initiatieven in en rond de huurwoning. !Woon is sinds 5 maart 2019 actief in Amstelveen.

Iets minder dan een kwart van de Amstelveners die contact zoeken, komt op het spreekuur van !WOON in wijkcentra. De rest heeft contact via de telefoon of per mail. Driekwart van de contacten was met huurders in een sociale huurwoning.

“We zien dat er een grote behoefte is aan huurdersondersteuning,” zegt wethouder Wonen Rob Ellermeijer. “In de eerste drie maanden wisten 440 mensen de weg naar !WOON te vinden. Het is goed dat Amstelveners terecht kunnen bij een onafhankelijke organisatie die hen met advies kan bijstaan.”

Stichting !WOON heeft een jarenlange ervaring met het ondersteunen van bewoners en bewonersgroepen. De kernfuncties zijn het informeren, adviseren en ondersteunen van individuele en georganiseerde  bewoners die vragen hebben of problemen ervaren. !WOON biedt bijvoorbeeld ondersteuning bij vragen over huurverhogingen, achterstallig onderhoud en servicekosten.

Spreekuurpunten !WOON in Amstelveen

Dinsdag 13.00-14.30 uur
Locatie Amstelveen Noord
Wijkcentrum Alleman
Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, 1183 JM Amstelveen

Woensdag 17.00-18.30 uur
Locatie Amstelveen Zuid
Wijkcentrum De Bolder (niet open tijdens schoolvakantie)
Groenhof 140, 1186 EX Amstelveen

!Woon is ook bereikbaar via  www.wooninfo.nl/contact/amstelveen, telefoonnummer: (020) 523 01 60.