Afsluiting Keizer Karelplein-Van der Hooplaan weekend 27 t/m 30 juni

AMSTELVEEN – Vanaf donderdag 27 juni 20.00 uur tot maandag 1 juli 5.00 uur verricht aannemer Ballast Nedam de nodige werkzaamheden op het Keizer Karelplein. De aannemer freest het asfalt, maakt een nieuwe fundering op het plein, asfalteert het plein, brengt detectielussen aan voor de verkeerslichten en richt het nieuwe plein definitief in. De ondernemers op het Keizer Karelplein zijn wel gewoon te bereiken.

Wethouder verkeer Rob Ellermeijer: “De belangrijkste reden om het Keizer Karelplein onderhanden te nemen is het vergroten van de veiligheid. De werkzaamheden zijn nu bijna voltooid; begin juli zijn het plein en de Keizer Karelweg weer open. De werkzaamheden in het laatste weekend van juni zullen met de afsluiting voor de nodige overlast zorgen. We doen er alles aan om dit zoveel mogelijk te beperken.”

Het Keizer Karelplein is van 27 juni 20.00 uur tot maandag 1 juli 05.00 uur  ontoegankelijk voor verkeer. Vanaf het noorden, vanaf de kant van de A9 en Stadshart, zijn de Ouderkerkerlaan en de Burgemeester Rijnderslaan niet bereikbaar, de op- en afritten naar en van de A9 nog wel. Vanaf de A9 is afrit 5 richting Keizer Karelplein afgesloten. Het Stadshart en Amstelveen Noord zijn wel bereikbaar.

Vanaf de zuidkant van Amstelveen wordt de Van der Hooplaan voor verkeer afgesloten na de Van der Leeklaan. Op maandag 1 juli gaan de Keizer Karelweg en het plein weer definitief open voor verkeer.

De wijk ten oosten van de Van der Hooplaan wordt via de Van der Leeklaan ontsloten. De wijk ten westen van de Van der Hooplaan wordt ontsloten via de Van Maasdijklaan. Doorgaand verkeer wordt aan de westkant omgeleid via de Handweg en Amsterdamseweg en aan de oostkant via de Beneluxbaan. Omleidingen worden met borden aangegeven.

Winkels en ondernemingen in het Oude Dorp zijn bereikbaar via de Handweg en de Amsterdamseweg. Verkeer vanuit Amstelveen Zuid dat naar het Stadshart wil, wordt omgeleid via de Handweg, Amsterdamseweg, Molenweg en Keizer Karelweg en via de Beneluxbaan en Handelsplein.

De winkels en ondernemingen aan de Van der Hooplaan zijn bereikbaar via de Lindenlaan en de Sportlaan. Hulpdiensten, bussen, fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden wel langs het plein, overig snelverkeer niet.

Foto: Gonnie van Rietschoten