Amstelveense theaterleerlingen spelen Disney klassiekers in schouwburg

AMSTELVEEN – Ieder seizoen werkt de musicalafdeling van Platform C | Muziek- en Dansschool Amstelveen op zeer professionele wijze aan een bekende musicalproductie. Zaterdag 22 en zondag 23 juni staan de theaterleerlingen op het toneel van Schouwburg Amstelveen met de slotuitvoering van ‘Beauty and the Beast & Revue’.

Na het grote succes van de voorstelling Hairspray vorig jaar, doen alle musicalgroepen, met leerlingen van 8 tot 18 jaar, weer mee. Zo staan er ruim 100 leerlingen op het toneel waarvan 21 leerlingen op het podium stralen met Beauty and the Beast.
Het verhaal: Op een winterdag klopt een oud vrouwtje aan bij het kasteel van een jonge, arrogante prins voor wat beschutting tegen de kou. Ze geeft hem één enkele roos als betaalmiddel. De prins weigert haar verzoek. Dan verandert ze in een beeldschone tovenares en spreekt een gruwelijke betovering uit over het kasteel. De roos, die de prins heeft gekregen is een betoverde roos. Als hij, voordat het laatste blad ervan afvalt, niet heeft leren liefhebben zullen zij altijd verdoemd blijven.

Tijdens de revue is er een betoverende Disney compilatie te zien met nummers uit o.a. Hercules, Vaiana, Brave en Mary Poppins. Kaarten voor de voorstelling zijn te koop via de website van de Schouwburg Amstelveen. Er is een voorstelling op zaterdag 22 juni om 19.00 uur, op zondag 23 juni om 14.00 uur en de laatste voorstelling begint om 16.30 uur.