Amstelveners kiezen zelf buitenkunstwerk

AMSTELVEEN – Speciaal voor ARTZUID Annex Amstelveen staan er beelden van kunstenaar Klaas Gubbels op de Bovenkerkerkade. De gemeente kan één beeld aankopen om in Amstelveen te behouden. Inwoners van Amstelveen kunnen vanaf vandaag kiezen welk kunstwerk de gemeente gaat aanschaffen.

“Buitenkunst is van heel Amstelveen,” aldus wethouder Kunst en Cultuur Herbert Raat. “Het staat in de buurt en is toegankelijk voor iedereen. Het is daarom belangrijk inwoners te betrekken bij kunst en cultuur. Ik hoop dat inwoners massaal gebruik maken van de mogelijkheid om te stemmen. Zodat we straks een door Amstelveen gekozen Klaas Gubbels in onze gemeente hebben staan.”

Hoe werkt het?
Inwoners kunnen uit vier beelden kiezen. Daarbij maken ze ook nog kans op mooie prijzen. Stemmen kan via www.amstelveen.nl/klaasgubbels. Na het invullen van postcode en huisnummer kan een keuze worden gemaakt. Kans maken op de prijzen kan door het achterlaten van een e-mailadres.

Voor inwoners zonder Internet is er de mogelijkheid hun keuze per post kenbaar te maken. Het antwoordformulier is te vinden in de eerstvolgende edities van AmstelveenZ magazine (7 juni) en het Amstelveens Nieuwsblad (12 juni). Meedoen kan t/m 10 juli.

De prijzen
Onder de inzendingen verloot de gemeente éénmaal een miniatuur van een kunstwerk en tien door Klaas Gubbels gesigneerde ARTZUID Annex Amstelveen catalogi.

Nieuwe locatie kunstwerk
Het gekozen kunstwerk komt op de Burgemeester Wiegelweg in Westwijk. Deze wijk heeft de minste kunst per inwoner. Slechts 1 op 7.364. Dit is in vergelijking met bijvoorbeeld de wijk Groenelaan waar er 1 op de 981 staan erg weinig. Daarnaast ontving de gemeente verzoeken uit de buurt om de toegangsweg van de wijk te voorzien van kunst.

De beelden zijn op de Bovenkerkerkade nog tot 15 september te bewonderen tijdens de beeldenroute ARTZUID Annex Amstelveen.