Amsterdammers willen asiel in Amstelveen na jeu de bouledebacle

AMSTELVEEN – Diverse Amsterdammers hebben zich op sociale media gemeld om inwoner van Amstelveen te worden. Aanleiding is het afgelasten van een jeu de bouletoernooi op het Museumplein op tweede pinksterdag. Handhavers vonden dat er te veel deelnemers waren en daarom een vergunning benodigd was. Amsterdammers klaagden op social media steen en been over de vertrutting van de hoofdstad en enkelen wilden zelfs emigreren naar Amstelveen.

Vooral de reactie van de woordvoerder van stadsdeel Zuid deed de wenkbrauwen fronsen. “Het zijn zware ballen en er zijn kinderen in de buurt. En er is een basketbalveldje. Het kon zo niet doorgaan.”

Amstelvener en RTVA-columnist Jeroen Franken reageert op de reacties: “Dat je als Amsterdammer dus moet concluderen, dat er in het ooit zo suffe Amstelveen nu meer kan en mag dan in het ooit zo vrije Mokum. Ik moest lachen.”