Bewoners horendol van praatgrage speaker Wagenerstadion

AMSTELVEEN – Enkele bewoners van Randwijck ergeren zich de laatste weken mateloos aan de speaker van de Hockey Pro League waarvan een aantal wedstrijden en de finale in het Wagenerstadion wordt gehouden. “Wij wonen nu elf jaar aan de Amsterdamseweg, maar wat er de laatste weken door de speaker van de Pro League wordt uitgeroepen, is werkelijk onacceptabel. De speaker praat aan één stuk door, continue met de versterker aan. Wij kunnen op ons terras geen gesprek meer voeren, zonder elkaar toe te schreeuwen, omdat we elkaar anders niet verstaan,” aldus een van de buurtbewoners op een speciale Randwijck-facebookgroep.

De bewoner beseft dat ze dicht bij het stadion woont, en dat er af en toe overlast kan zijn. “Wij zijn veel hockeyfeesten en toernooien gewend, en genieten daar van; allemaal heel gezellig. Maar wat er de laatste weken aan de hand is, is onwaarschijnlijk asociaal. Tot in de wijde omgeving moet iedereen verplicht meeluisteren naar de omroeper, muziek en alle andere zaken die door de microfoon worden geschreeuwd. Zelfs met de ramen dicht! Wat geen pretje is met deze temperaturen. Kinderen komen niet in slaap en mensen met chronische hoofdpijn in onze directe omgeving worden gek. Wij zullen bij de gemeente Amsterdam en Amstelveen net zo lang protest aantekenen totdat wij onze rust terugkrijgen..”

Op Facebook krijgt de bewoonster van de Amsterdamseweg bijval. De speaker en de muziek zou tot aan de Rembrandtweg (Jumbo) hoorbaar zijn. Een andere bewoner weet de geluidsoverlast echter te relativeren: “De speaker is regelmatig niet te verstaan door het vliegtuiglawaai. Neem dat gelijk mee met je klachten bij politie en gemeenten.”

Dit weekend heeft de finale van de FIH Pro League plaats in het Wagenerstadion. De finale heeft zondag 30 juni om 17.00 uur plaats.