Bewoners Zwarte Kat zien komst drie villa’s niet zitten

AMSTELVEEN – Bewoners van het buurtschap De Zwarte Kat zien de komst van drie villa’s op de plek van het voormalige cáfe met dezelfde naam niet zitten. Bij de komst van de villa’s moet het bestemmingsplan worden gewijzigd en verdwijnt de bestemming horeca. Terwijl de buurtbewoners, mede op historische gronden, graag zien dat er weer horeca wordt bedreven op de plek van het gesloten café.

Tijdens de commissievergadering Ruimte, Wonen en Natuur werd door twee mensen ingesproken om te voorkomen dat er geruisloos een vergunning komt voor de drie villa’s. Deze is op 1 mei 2019 aangevraagd. De heer van Schaik, inwoner van het buurtschap, vraagt zich hardop af of een dicht bouwvolume op deze plek wel wenselijk is. Drie woningen betekent dat het om tien procent van het buurtschap gaat. Dat heeft een behoorlijke impact volgens Van Schaik.

Lees ook: Einde in zicht voor café De Zwarte Kat

Vastgoedmagnaat Cor van Zadelhoff zou aangegeven hebben om het café te willen kopen en te restaureren. Zadelhoff is vlakbij het café geboren. Hierop is heeft het buurtschap een petitie gehouden die naar het Amstelveense college van B&W is gestuurd. Het antwoord van het college was duidelijk . Van Schaik: “Als reactie van op de petitie kreeg ik een wat vreemde brief van het college. Er werd aangeven dat het vorige college al een procedure was gestart om tot de bouw van meerdere woningen te komen, er zou een overeenkomst met een ontwikkelaar worden getekend en de gemeente zou op de ingeslagen weg verdergaan. Met andere woorden: jammer, maar helaas.”

Café De Zwarte Kat heeft eind 2017 definitief de deuren gesloten. De eigenaar van het etablissement wilde met verkoop van het pand zijn pensioen veiligstellen. Het werd steeds moeilijker om de zaak draaiende te houden, mede door de komst van de horeca op het achtergelegen golfterrein.