Brandweerkazerne Amstelveen houdt open dag

AMSTELVEEN – De brandweerkazerne van Amstelveen opent op zaterdag 15 juni de deuren voor het publiek. Tijdens deze open dag krijgt u een inkijkje in het brandweerwerk.

Van 10.00 uur tot 16.00 uur zijn er diverse demonstraties en activiteiten te doen op de brandweerkazerne. Zo wordt er gedemonstreerd wat de brandweer doet bij een verkeersongeval met beknelling. Daarnaast is er een demonstratie wat u kunt doen als de vlam in de pan slaat.
Uiteraard laten wordt dan ook op spectaculaire wijze getoond wat u dan vooral niet moet doen. Voor kinderen is de jeugdbrandweer aanwezig. Deze begeleiden diverse blusspelletjes. Ook kan er een rondje worden gereden in een echte brandweerauto.
Een belangrijk onderdeel voor de open dag is de werving van nieuwe vrijwilligers. In Amstelveen heeft de brandweer een beroepsploeg en een vrijwilligersploeg. Op de open dag staat er een speciale informatiekraam over werken als vrijwilliger bij de brandweer.

U bent zaterdag 15 juni van harte welkom op de Oranjebaan 1 te Amstelveen van 10.00 uur tot 16.00 uur. U wordt verzocht wel zoveel mogelijk op de fiets te komen.