Derde plaats voor Tinto Quintet in Innsbruck

AMSTELVEEN – Het Tinto Quintet uit Amstelveen, bestaande uit Geertje Vrolijk, Carola Jongkind, Yvon Meijerink, Marcel Theebe en Rina van Houten, heeft een derde plaats in de wacht gesleept bij het World Music Festival in Innsbruck (Oostenrijk). De spelers, die tevens lid zijn van Concertina’s Accordeonorkesten, vormen sinds 2015 een kwintet en krijgen muzikale adviezen van de bekende Amstelveense Elly Meekel.

Met het predicaat ‘ausgezeichnet’ (uitstekend) werd in de categorie Kamermuziek Accordeon Oberstufe een verdienstelijke derde plaats behaald. De juryvoorzitter, tevens componist van één van de twee door hen gespeelde stukken, heeft het Tinto Quintet gecomplimenteerd met de positieve, energieke uitstraling en het muzikale spel. Ook heeft hij nog tips gegeven hoe met name zijn eigen stuk nog beter tot zijn recht kan komen. Kortom, genoeg redenen om over drie jaar weer mee te doen aan dit festival.