Eikenprocessierups ook aangetroffen in tuin Westwijk

AMSTELVEEN – De eikenprocessierups is een ware plaag. Zoals bekend is de rups veelal aanwezig in het Amsterdamse Bos. De gemeente Amsterdam, die het bos beheert, heeft dit jaar ook maatregelen genomen om de eikenprocessierups biologisch te bestrijden. Ondertussen is de rups ook in een tuin Westwijk gesignaleerd.

Eikenprocessierupsen hebben brandharen die voornamelijk jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen en/of luchtwegen en soms een allergische reactie kunnen veroorzaken. Ook dieren (met name honden, koeien en paarden) kunnen last hebben van de brandharen.

Een inwoner van Westwijk spotte zondag een eikenprocessierups in de tuin. “Wellicht is het handig om mensen te waarschuwen zodat ze hun tuin kunnen controleren,” zegt hij tegen RTVA.

Dat de rupsen kunnen zorgen voor veel lichamelijk ongemak, blijkt wel uit onderstaande tweet van een bosbezoeker:

Deze processierupsen werden vorige week in Bovenkerk gefilmd: