Amstelveense eindexamenleerlingen krijgen uitslag op tijd ondanks storing

AMSTELVEEN – Door een fout in de onderwijssoftware van SomToday is het mogelijk dat leerlingen de uitslag van hun eindexamen vandaag later te horen krijgen. Een proces dat eigenlijk geautomatiseerd zou moeten zijn, moet handmatig worden uitgevoerd. Dit neemt tijd in beslag. In Amstelveen zijn twee middelbare scholen op het systeem aangesloten: het Amstelveen College en de Panta Rhei. Het KKC en het HWC zijn aangesloten op een ander onderwijssysteem: Magister.

De leerlingen van de Panta Rhei worden in ieder geval op tijd worden ge├»nformeerd over de resultaten. Woordvoerder Jasmijn Vreugdehil: “De fout werd vanochtend al door ons ontdekt en wij kwamen er achter dat deze door een vrij simpele truc kon worden ontweken. Later raadde SomToday ons ook aan om dat op deze manier te doen. Omdat we er vroeg achterkwamen, kunnen wij onze leerlingen gewoon vanaf half drie gaan bellen.”

Ook bij het Amstelveen College kreeg men te maken met de storing. De school laat echter weten dat ze al begonnen zijn met bellen en dat er net als bij de Panta Rhei geen vertraging is opgelopen.