Helikopter ingezet bij nachtelijke klopjacht op inbreker Elsrijk

De politie heeft vannacht een grootschalige zoektocht naar een inbreker gehouden in de wijken Elsrijk en Patrimonium. Daarbij heeft een helikopter met warmtecamera enige tijd boven de wijk gecirkeld. Op de grond werden diverse voertuigen en honden ingezet. De verdachte wist te ontkomen.

Het gebeurde allemaal rond 1:00 in de nacht van vrijdag op zaterdag. Een inbreker had enige tijd daarvoor rond de Wolfert van Borsselenweg gepoogd meerdere woningen binnen te komen. Hij werd uiteindelijk betrapt door bewoners en sloeg op de vlucht.

De zoektocht heeft enige tijd geduurd en in diverse straten kwamen buurtbewoners naar buiten om te kijken wat er aan de hand was. De politie bevestigd dat de verdacht wist te ontkomen, maar zet het onderzoek voort. Er zijn aangiftes gedaan en getuigen gehoord.