Honderdvijftig kilo poep geruimd uit badkamer Groenelaan

AMSTELVEEN – In een seniorenwoning in de wijk Groenelaan is vorige week maandag 27 mei honderdvijftig kilo poep geruimd uit een badkamer. Het schoonmaakbedrijf Frisse Kater, dat de klus moest klaren, zette een vlog op internet waarin de bizarre schoonmaakwerkzaamheden worden vertoond.

Het bedrijf gaat keurig om met de privacy en noemt geen adres en plaats. De redactie van RTVA kreeg echter enkele tips binnen dat het om seniorenwoning in de wijk Groenelaan gaat. Verhuurder Eigen Haard wil in het kader van privacy niet verder ingaan op de zaak.

Het schoonmaakbedrijf weet te melden dat er door de aanwezige grote hoeveelheid ontlasting een gevaar voor de gezondheid was ontstaan. Niet alleen voor de bewoner maar ook voor de buren. De geuroverlast was dan ook immens.

Het schoonmaken van de woning was extra moeilijk omdat de bewoner tientallen liters cola over de poep had gegooid. Dit leverde een zeer plakkerige substantie op die moeilijk was te verwijderen.

De video van de opruimwerkzaamheden werden ook gedeeld op de populaire site Dumpert. Hierna werden op de Facebookpagina van het schoonmaakbedrijf veel reacties achtergelaten waaronder vele negatieve. Het schoonmaakbedrijf probeert in een reactie wat nuance aan te brengen: “Het is nooit onze intentie om wie dan ook te beschamen, om deze reden kunnen wij niks over de specifieke details van de opdracht vertellen. Wel willen we het volgende kwijt: Geen enkel mens op deze wereld kiest er willens en wetens voor om tussen het vuil te leven. Ieder mens wordt geboren met een natuurlijk verlangen voor een schone leef- en werkomgeving. Niemand staat op een dag op en zegt tegen zichzelf, ‘Laat ik lekker mijn woning gaan vervuilen’.”

“Van buitenaf bekeken kunnen wij ons niet voorstellen dat zoiets ooit bij ons zal gebeuren, maar dat dacht de persoon in kwestie ook ooit. Maar dan gebeurt er iets in het leven waardoor een persoon de controle over zijn of haar leven verliest. Het kan zijn dat iemand bijvoorbeeld depressief wordt, verslaafd raakt, en / of psychische problemen krijgt. Het leven is onvoorspelbaar en er kunnen duizenden dingen op ons pad komen waardoor, ook wij, van het reguliere pad afraken,” aldus het schoonmaakbedrijf op Facebook.

Foto: screenshot Youtube