Illegaal geplaatste bouwkeet aan Meander moet nog deze week weg

AMSTELVEEN – De gemeente heeft aangekondigd om een bouwkeet die geplaatst op de Meander eind deze week te verwijderen. De aannemer die de keet op vier parkeerplaatsen heeft neergezet krijgt nog enkele dagen om het zelf te doen. Als de gemeente de keet moet verwijderen zijn de kosten voor de aannemer. De bouwkeet is zonder melding geplaatst.

“Het is onacceptabel dat aannemers hun spullen zomaar ergens neerzetten in onze stad,” laat wethouder Handhaving Herbert Raat weten. “Het probleem staat niet op zichzelf. Steeds vaker zien we dat aannemers er een rommel van maken. Als aannemers niet zelf hun zaken opruimen, dan doen wij het en volgt een rekening voor het bedrijf.”

De eigenaar was al gewezen op de overtreding. Hij had twee weken om de keet te verwijderen. Nadat dit niet gebeurde onderneemt de gemeente actie. De gemeente werd op de hoogte gesteld via de buurtbewoners. Eerder werden aannemers bij winkelcentrum Groenhof al aangesproken op achtergelaten rommel rondom de werkzaamheden. Ook toen trokken buurtbewoners bij de gemeente aan de bel.

Maandag is ook in het college van B&W over de zaak gesproken. Aangezien Amstelveen nu en de komende jaren te maken krijgt met grootschalige werkzaamheden vindt het college actie noodzakelijk. Daarom wordt gekeken of strengere regelgeving nodig is. Er zijn hiervan voorbeelden uit Den Haag en Amsterdam. De gemeentesecretaris onderzoekt welke aanpassingen nodig zijn.

Foto: gemeente Amstelveen