Klachten na Amstelveenlijnwerkzaamheden om half zes ’s ochtends (UPDATE)

AMSTELVEEN – De mobiele puinbreker op het Amstelveenlijnterrein aan Gondel/Turfschip is verdwenen, maar omwonenden blijven overlast ondervinden van werkzaamheden op de werkplaats. Het gaat dan vooral om werkzaamheden die voor 07.00 uur worden uitgevoerd. Zo was woensdagochtend om 05.30 uur al een graafmachine actief op het terrein.

Vanochtend (donderdag) begonnen de werkzaamheden om 06.15 uur volgens een bewoner. De geluidsoverlast betreft vooral klepperende laadkleppen, Daarnaast wordt de grond vaak schoongeschraapt door een graafmachine met veel lawaaioverlast tot gevolg.

Wethouder Rob Ellermeijer is meteen aan de slag gegaan met de klachten. Starten met de werkzaamheden voor 07.00 uur is volgens hem in strijd met de vergunning.

UPDATE: De gemeente laat weten donderdagochtend met aannemer Vital te hebben gesproken. Hen is de opdracht gegeven om passende maatregelen te nemen om overlast vóór 7:00 te voorkomen. “Medewerkers en onderaannemers worden hierop aangesproken. Ook wordt de code van het hek veranderd. Vóór 7.00 is het niet toegestaan te laden of te lossen”, aldus de gemeente.

Foto: Donderdagochtend begonnen de werkzaamheden al om 06.15 uur.