Koffieconcert met fagot en cello in Kruiskerk

AMSTELVEEN – De serie koffieconcerten die dit seizoen in de Kruiskerk werden gegeven wordt op zondag 16 juni afgesloten. Lucia Swarts, eerste celliste van de Nederlandse Bachvereniging en hoofddocent cello aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag geeft dit slotconcert. Zij heeft het seizoen in september 2018 ook geopend, toen met organist Jos van der Kooij.

Voor dit afsluitend concert heeft Lucia Swarts een heel andere muziekkeus gemaakt. De combinatie cello – fagot wordt niet vaak gehoord, terwijl toch ook hiervoor prachtige stukken verschenen zijn. Lucia Swarts heeft fagottist Gerard Wiegers uitgenodigd om uit dit repertoire een spannende selectie te laten horen. Ze vormen al bijna 40 jaar een duo. Haar keus omvat composities uit vier eeuwen West-Europese muziek, van Renaissance en barok tot de 20e eeuw. Er komen duetten en canons van Domenico Gabrielli, Bodin de Boismortier, J.S. Bach en Hindemith in voor, en een sonate van Mozart. Solo zal Lucia delen uit de Eerste cellosuite van Bach spelen en een twintigste-eeuwse compositie van Gubaidulina laten horen.

Zondag 16 juni, aanvang 12.00 uur. Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a in Amstelveen. De kerk is open vanaf 11.30 uur. Het concert duurt een uur. Er wordt geen toegang gevraagd, wel is er na afloop een deurcollecte om de voortgang van deze (gratis toegankelijke) maandelijkse koffieconcerten te kunnen bekostigen. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.