Leerlingen basisscholen snuffelen aan techniek op Panta Rhei

AMSTELVEEN – Vier weken lang krijgen groep 7 leerlingen van basisscholen de Omnibus en de Triangel techniekles op scholengemeenschap Panta Rhei. Op het techniekplein maken zij kennis met de wereld van techniek en duurzaamheid. Wethouder onderwijs Frank Berkhout woonde dinsdag de laatste les van de Triangel bij en bouwde net als de leerlingen een autootje op zonne-energie.

“Een mooi voorbeeld van hoe de samenwerking tussen basisonderwijs en voortgezet onderwijs meerwaarde kan bieden,” zegt Frank Berkhout over de lessenreeks. “Zo leuk om te zien hoeveel basisleerlingen hier opsteken en hoe enthousiast de leraren zijn. De kinderen leren zo op jonge leeftijd hoe breed het techniekvak kan zijn en wat een school als Panta Rhei hen kan bieden. Ik ben onder de indruk van het techniekplein en de mogelijkheden.”

De animo om de technieklessen te doen was zo groot dat de leerlingen een motivatiebrief hebben moeten schrijven. Daaruit zijn 20 leerlingen per school geselecteerd. Dinsdag sloten zij de lessenreeks af met een race van zonne-energie auto’s en daar ging het er fanatiek aan toe. De kinderen (en de wethouder) waren trots op hun auto’s, die bij het doorbreken van de zon allemaal over het schoolplein raceten.