Lieuwe nieuwe kinderburgemeester gemeente Amstelveen

AMSTELVEEN – Lieuwe wordt de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen. Op woensdag 10 juli wordt hij aan het begin van de raadsvergadering geïnstalleerd door burgemeester Tjapko Poppens.

Tijdens een spannende selectiemiddag streden zes kandidaten om de functie van kinderburgmeester. Een jury met daarin de burgemeester, wethouder Frank Berkhout, raadsleden Bas Zwart (VVD) en Ilika Polderman (Groen Links) beoordeelden de kandidaten op hun ‘burgemeester skills’. Zo moesten de kandidaten op de foto, een lintje doorknippen, een camera interview houden en een 1-minuut toespraakje houden.

Na uitvoerig juryberaad maakte burgemeester Tjapko Poppens bekend dat Lieuwe de nieuwe kinderburgemeester wordt. Hij vertelde daarbij dat hij trots is op alle kandidaten en dat hij uitkijkt naar de samenwerking met de kinderburgemeester. Ook vroeg hij of Lieuwe hem de stad kon laten zien, aangezien de burgemeester net nieuw is en Lieuwe al langer in Amstelveen woont.

Lieuwe is het hele schooljaar 2019-2020 kinderburgemeester. De kinderburgemeester gaat met de burgemeester mee naar evenementen en houdt daar soms een korte toespraak. Denk bijvoorbeeld aan de intocht van Sinterklaas, de Vierdaagse en de herdenkingen op 4 en 5 mei.