Maarten Bax over boek ‘Wesley Sneijder’

AMSTELVEEN – Auteur Maarten Bax is ruim 25 jaar sportjournalist, werkte in binnen- en buitenland en sprak Sneijder vele malen in zijn tijd bij Ajax en het Nederlands elftal. Maarten Bax komt uit Amstelveen. Ontmoet hem op 15 juni bij boekhandel Venstra, waar hij zal vertellen over het boek ‘Wesley Sneijder’.

Over Wesley Sneijder, de biografie:
Weinig voetbalcarrières kenden zo veel hoogte- en dieptepunten als die van Wesley Sneijder. Hij vierde successen met Ajax, Real Madrid, Inter Milaan en Galatasaray, maar liep in 2010 de wereldtitel mis. Hij speelde 134 wedstrijden voor Oranje, meer dan wie dan ook. Hij won bekers, landstitels, de Champions League en de wereldbeker voor clubteams, maar in de halve finale van het WK 2014 miste hij een beslissende strafschop.

Wat Wesley Sneijder tekende, op en naast het veld, is dat hij er altijd weer bovenop kwam. Zijn wil om te winnen maakte hem tot de voetballer die hij was. Het maakte hem ook van straatschoffie tot multimiljonair.

Sneijder was een even zelfbewuste als temperamentvolle wereldvoetballer. Een topsporter die nooit zijn mond hield, gevraagd of ongevraagd. Dat bracht hem meer dan eens in de problemen, maar maakte hem natuurlijk ook interessanter, net als zijn relatie met Yolanthe en zijn avonturen in Qatar. Dit is zijn verhaal. Het échte verhaal. Ongeautoriseerd, gefundeerd, en geïnspireerd door een van de allerbeste voetballers die dit land ooit voortbracht.

Maarten Bax is ruim 25 jaar sportjournalist en interviewde Sneijder in het verleden talloze malen. Bax heeft vele sportboeken op zijn naam staan. De geautoriseerde biografieën van Badr Hari en de voetbaltweeling Frank & Ronald de Boer waren misschien wel de bekendste.

Zaterdag 15 juni, 14.00 – 15.00 uur. Boekhandel Venstra Stadsplein.