Nestlé ruimt een week lang zwerfafval in Amstelveen op

AMSTELVEEN – Nestlé organiseert in aanloop naar World Ocean Day op 8 juni een interne Plastic Awareness Week. Van 3 tot en met 7 juni gaan medewerkers van het Nestlé Nederland hoofdkantoor in Amstelveen en de Nestlé fabriek in Nunspeet de straat op om de omgeving afvalvrij te maken.

’s Werelds grootste voedingsmiddelenproducent heeft eerder dit jaar een reeks specifieke acties gedefinieerd om haar toezegging dat 100% van haar verpakkingen in 2025 recyclebaar of herbruikbaar moet zijn, na te komen. Hierbij besteedt zij speciale aandacht aan het terugdringen van de hoeveelheid plastic afval. Dit vereist een gedragsverandering van ons allemaal en Nestlé begint nu bij zichzelf.

Met de interne Plastic Awareness Week gaat Nestlé de strijd aan voor een duurzame en afvalvrije toekomst. Het verzamelde afval zal zij in samenwerking met de stichting Juttersgeluk sorteren, recyclen en zelfs upcyclen tot unieke items die een plek krijgen in het Nestlé Amstelveen kantoor.

“We willen een goede buur zijn. En als onderdeel van onze missie om een afvalvrije toekomst vorm te geven, zetten wij als Nestlé Nederland onze medewerkers weer een klein stapje in die richting”, zegt Fabrice Favero, CEO Nestlé Nederland.

De interne Plastic Awareness Week is onderdeel van het Nestlé Cares initiatief, een wereldwijde aanpak van het bundelen van vrijwilligerswerk door Nestlé medewerkers. Nestlé medewerkers van over de hele wereld krijgen in aanloop naar World Ocean Day op 8 juni de mogelijkheid om deel te nemen aan lokaal georganiseerde initiatieven, in samenwerking met lokale partners en gemeenschappen.