Nieuwe duurzame roeitribune langs de Bosbaan

AMSTELVEEN – De nieuwe tribune langs de Bosbaan is maandagmiddag 24 juni feestelijk geopend. Betonnen elementen die waren achtergebleven na het WK roeien in 2014 op de Bosbaan zijn daarbij hergebruikt. De groene tribune biedt ruimte aan 1.100 mensen. Hij is ontworpen door Blauw architecten.

De tribune bevindt zich in het talud ter hoogte van het Olympisch trainingscentrum. Tussen de 1.100 zitplaatsen liggen graszoden die hem het groene karakter geven. De rijen zitelementen refereren aan het beeld van de voorbijgaande roeier die zijn sporen trekt door het water. De betonnen zitelementen zijn voorzien van duurzame zitlatten van volledig gerecyclede kunststof.

Zowel in uiterlijk als in duurzaamheid is de tribune groen. Bovendien hoeft door de aanwezigheid van een vaste tribune voortaan bij evenementen op de Bosbaan niet een tijdelijke tribune op- en afgebouwd te worden.

Voor architect Carin ter Beek, die op de Olympische Spelen van Sydney een zilveren medaille won op het roeinummer acht met stuurvrouw en in 2000 wereldkampioen werd, was het een bijzonder project: “Niet alleen komen allerlei elementen uit mijn carrière terug in de tribune, maar het was ook een heel prettige samenwerking, met het Amsterdamse Bos en alle andere betrokken partijen.”