Nog meer maatregelen eikenprocessierupsplaag Amsterdamse Bos

AMSTELVEEN – In het Amsterdamse Bos worden nog meer maatregelen genomen om het publiek te wijzen op de vervelende uitwerkingen van  de eikenprocessierups. Naar verwachting zal de rups nog enkele weken voor overlast zorgen in het bos. Door hevige onweersbuien en wind zijn de brandharen van de rups meer verspreid dan anders.

Bij de ingangen van het bos komen nu borden te staan waarbij de bezoeker wordt geattendeerd op de aanwezigheid van de rups. Alle meldingen van nesten krijgen nu de hoogste prioriteit mee. Ook worden de ondernemers in het Bos aangemoedigd om de klanten te informeren over de rups.

De brandharen van de eikenprocessierups kunnen vervelende lichamelijke reacties teweegbrengen bij mens en dier. Plekken met hoge bezoekersdrukte krijgen voorrang bij de markering en bestrijding, zoals langs drukke paden en speelweiden.

De medewerkers van het bos markeren de nestlocaties met een rood-wit lint. Zo kunnen mensen zien dat op die plek rupsen in de boom zitten.