Nog steeds weinig geloof in Eigen Haard bij bewoners Aquarius

AMSTELVEEN – De gemeente Amstelveen, woningcorporatie Eigen Haard en Bewonersraad Amstelveen hebben donderdag 13 juni alsnog de prestatieafspraken voor 2019 ondertekend. Eerder werd dit niet gedaan omdat Eigen Haard de zaken niet op orde had, zoals de renovatie van de Aquariusflat. Enkele bewoners van deze flat laten weten dat veel zaken echter nog steeds niet zijn opgepakt, schrijft Chris Petersen van de bewonerscommissie in een brief naar wethouder Rob Ellermeijer.

Petersen: “Er komen nog steeds klachten bij de bewonerscommissie binnen over niet goed werkende radiatoren. Deze worden geheel niet warm, of maar een gedeelte hiervan. Ik adviseer bewoners om dit te melden bij Eigen Haard. Maar de bewoners zijn het zo beu dat dit ook niet meer wordt gedaan.”

Door Petersen wordt er dan ook met verbazing gereageerd op uitspraken van de bestuursvoorzitter van Eigen Haard, de heer Bert Halm. Deze zegt dat de zaken direct zijn opgepakt.

Petersen vraagt zich af welke zaken dat zijn. Zo wijst hij op het feit dat hij geen koud water uit zijn kraan krijgt. Het water dat uit de koudwaterkraan is warmer dan dertig graden. ” Zolang ik hier woon, 15 jaar, komt er warm tot heet water uit mijn koude kraan. Dit voldoet daarmee niet aan drinkwaterwet. Ik ben zeker niet de enige in onze flat met dit probleem.”

De problemen in Aquariusflat hebben eerder geleid tot een onafhankelijk onderzoek wilde van bureau Atrivé. De resultaten van de eerste fase van het onderzoek zijn binnen en hebben volgens de gemeente al een aantal verbeterpunten opgeleverd.

Vooralsnog heeft Petersen weinig fiducie in de beloftes van Eigen Haard. “De directie en de managers zijn totaal vergeten dat Eigen Haard een woningcorporatie is. En hun wettelijke plicht is vastgoed goed te onderhouden…”