Openluchttheater Elsrijk bouwt fietsenrekken van tramrails 51

AMSTELVEEN –  Duizenden reizigers vonden hun weg via tramlijn 51 naar Amsterdam, het was de verbinding van Westwijk naar de stad en weer terug.  Grote stukken van de rails zijn meer dan 30 jaar oud en worden vervangen nu de Amstelveenlijn komt. Vele kilo’s ijzer gingen (en gaan) naar het oud ijzer. Het Theaterteam van het Openluchttheater Elsrijk dacht in het kader van hergebruik, hier wel iets mee te kunnen en heeft een verzoek ingediend bij de hoofdaannemer. Het gevolg: Het Theater kreeg 6 rails van 6 meter.

De medewerkers hadden zich alleen een beetje in het gewicht vergist. Elke meter weegt 60 kilo. Met een snijbrander werden de rails in stukken gesneden en tot fietsenrekken in elkaar gelast. Zo staan ze nu bij de ingang van het theater. Al bij de eerste voorstelling werd hier dankbaar gebruik van gemaakt en heeft een stukje ‘Halte Sportlaan’ zijn verticale stand gevonden.