Oranjebaan afgesloten door omgewaaide bomen

AMSTELVEEN – Door de fikse storm van vannacht is de Oranjebaan afgesloten tussen de brandweerkazerne en de brug over de Amstel. Ook het naastliggende fietspad is afgesloten. Verwacht wordt dat de weg nog tot in de middaguren afgesloten blijft.

Er wordt momenteel hard gewerkt om alle omgewaaide bomen en afgewaaide takken op te ruimen. Mogelijk zullen er nog bomen om gezaagd worden. Enkele grote takken hangen ook nog gevaarlijk en kunnen nog van de bomen af vallen, deze zullen ook nog verwijderd moeten worden voordat de weg weer open kan.

Het verkeer ondervind flinke hinder van de afsluiting. Ook bussen, waaronder lijn 300, moeten vanwege de afsluiting omrijden. Een weginspecteur van de provincie Noord-Holland meldt op twitter dat verwacht wordt dat de opruimwerkzaamheden tot drie uur vanmiddag gaan duren.

Foto: VTF – Vivian Tusveld