Plofkraak pinautomaat Groenhof niet doorgezet, politie doet getuigenoproep

AMSTELVEEN – Criminelen hebben vanmorgen rond kwart over vier voorbereidende handelingen uitgevoerd voor een plofkraak op winkelcentrum Groenhof. Bij de automaat van ABN-AMRO zijn echter geen explosieven tot ontploffing gebracht.

De politie laat weten dat één of meerdere personen met onverrichte zaken zijn vertrokken. Wat hier de reden van is, is vooralsnog onbekend. Mensen die iets hebben gehoord of gezien, worden opgeroepen zich te melden bij de politie. Dat kan via de opsporingstiplijn op 0800-6070 of anoniem op 0800-7000.

Een explosievenverkenner van de politie en de EOD zijn ter plaatse geweest. De forensisch opsporing heeft sporenonderzoek verricht.

De pinautomaat is momenteel buiten werking. Wanneer deze weer in gebruik genomen wordt is niet bekend. Het winkelcentrum kan straks gewoon open.

Foto: VTF