Prachtige beelden uit Amstelveense bij-vriendelijke achtertuin

AMSTELVEEN – Amstelveen is sinds februari 2019 een bij-vriendelijke gemeente, mede op voorspraak van het CDA. Amstelveen houdt al geruime tijd rekening met de belangrijke bij. Bijen zijn namelijk enorm belangrijk voor de voedselketen. Tachtig procent van alle planten op aarde zijn afhankelijk van de bestuiving door het beestje voor hun voortplanting of evolutie.

Ook bewoners kunnen hun steentje bijdragen. Zo heeft de Amstelvener Stephan Danser een bij-vriendelijke achtertuin. En moeilijk is het niet volgens hem: “Gewoon veel verschillende soorten bloemen laten groeien. Lekker wild laten.”

Aangezien Danser ook bijzonder handig is met de camera, lukte het hem om prachtige beelden maken in zijn achtertuin. Geniet van de bijen en hommels!