Raadslid Percy de Robles vertrekt bij OCA en gaat verder als Senioren Belangen

AMSTELVEEN – Raadslid Percy de Robles gaat alleen verder onder de nieuwe naam Senioren Belangen Amstelveen. De Ouderen Combinatie Amstelveen (OCA) verliest daardoor haar enige zetel en doet niet meer mee in de politieke arena van de raadzaal.

Percy de Robles ligt zijn vertrek toe in een brief:

“Onoverkomelijke verschillen van inzicht, zonder last kunnen opereren in de gemeenteraad (een wettelijke verplichting voor elke volksvertegenwoordiger), plus de “continue stoelendans” binnen de OCA hebben geleid tot dit besluit. Waar het nu om gaat is stabiliteit creëren om mij optimaal in te kunnen zetten voor onze kiezers. Daar hebben zij mij voor gekozen. Dat ben ik ze verschuldigd.”

De Robles is het afgelopen jaar behandeld aan kanker. Hij zegt dat hem binnen de partij werd verweten daardoor twee raadsvergaderingen te hebben gemist.

“Operaties en chemo’s kunnen er erger inhakken dan gedacht, zodat ondanks goede planning het twee keer niet mogelijk was om te verschijnen. Gelukkig hebben mijn collega’s in de raad en het volledige college daar alle begrip voor.”, aldus Percy de Robles.

RTVA heeft de OCA benaderd voor een reactie.