SBO’s Wending en de Schakel gaan fuseren

AMSTELVEEN – De twee Amstelveense scholen voor Special Basis Onderwijs, de Wending en de Schakel, zijn voornemens om te fuseren. De scholen zijn er al uit en alleen de gemeenteraad moet nog goedkeuring geven. De fusie zou in het nieuwe schooljaar 2019/2020 al van kracht moeten zijn.

De twee scholen zijn al enige tijd bezig met het fusietraject en werken al nauw samen. Dit kwam mede door de verhuizing van de Wending naar de locatie van de Schakel (Oostelijk Halfrond).

Door de fusie kunnen schaalgrootte-voordelen worden benut, wordt gemeld in het voorstel aan de gemeenteraad. Zo wordt de expertise van beide SBO-scholen gebundeld. De specialisaties van de individuele scholen (autisme en leerproblemen op taalgebied) kunnen met een derde specialisatie worden uitgebreid (gedragsproblemen). Ook wordt het beter mogelijk kinderen met specifieke problematiek in de juiste groepssamenstelling te plaatsen. Daarmee wordt de kwaliteit van onderwijs vergroot. Daarbij levert een grotere school minder werkdruk op dan twee kleine: organisatorisch werk wordt nu over mensen verdeeld.

Het voorstel wordt 10 juli voorgelegd aan de gemeenteraad.