Schaakwedstrijd Stadsplein succes, maar deels binnen door regen

AMSTELVEEN – Bij de jaarlijkse schaakwedstrijd Schakers van Formaat is gewonnen door Bart Stam. Hij won met 5,5 punt en ontving daarom de Amstelveense Schaakpenning. Het toernooi begon net als de vier voorgaande edities op het Stadsplein, maar moest dit jaar door slecht weer deels binnen gespeeld worden. 

Door de harde windvlagen gingen de plastic schaakstukken aan de wandel, en de combinatie met regen zorgden voor een onaangenaam spel. Al na de eerste ronde besloot de organisatie uit te wijken naar een alternatieve locatie. Het Cobra Museum bood onderdak aan waardoor het toernooi toch doorgang kon vinden.

Bij het toernooi namen 22 schaakliefhebbers het gelijktijdig tegen elkaar op in zeven ronden. Daarnaast toonde Arnhemse grootmeester Jan Timman enkele fraaie eindspelstudies van eigen makelarij.

Organisator Maarten Langen kijkt terug op een geslaagde dag. “Natuurlijk is het jammer dat we door de weersomstandigheden het schaken met de grote stukken moesten beëindigden. Maar dankzij de geweldige medewerking van het Cobra Museum, en de flexibiliteit van Jan Timman en Hans Böhm, hebben we er toch een leuke dag van kunnen maken.”