Stadshart-mascotte Sammie het Zwijntje maakt debuut bij Unexpected Wheels

AMSTELVEEN – De nieuwe Stadshart-mascotte Sammie het Zwijntje heeft afgelopen zaterdag zijn debuut gemaakt bij het evenement Unexpected Wheels. Jonge bezoekers gingen maar al te graag op de foto met de mascotte die is afgeleid van het bekende bronzen zwijntje dat (tegenwoordig weer) voor de Hema resideert.

Zaterdag bezochten ruim zestig prachtige klassieke auto’s Stadshart Amstelveen tijdens Unexpected Wheels. Na afloop van de tourrit in de omgeving, konden bezoekers hun ogen de kost geven aan de bijzondere collectie met onder meer de merken Ferrari, Porsche, Lamborghini en Rolls Royce. Kinderen konden meedoen aan racen met elektrische auto’s van Carrera, spelen met de games van Nintendo en met een echte brandweerslang spuiten van de brandweerwagens van Historisch Brandweermaterieel.

Daarnaast is zaterdag €2.600,= opgehaald voor De Nacht van het Kind, een samenwerking tussen KiKa, Liliane Fonds, Edukans en Het Vergeten Kind.

Foto: Stadshart Amstelveen/Sven Verbruci