The Royal Opera & Ballet House London semi-live met Romeo and Juliet

AMSTELVEEN – In de Grote Zaal van Cinema Amstelveen kunt u op maandag 17 juni genieten van de semi-live uitvoering van Romeo and Juliet door The Royal Opera & Ballet House London vanuit The Royal Opera House London (Covent Garden). Vanuit de bioscoopstoel word u meegenomen naar een klassieke wereld vol pracht en praal.

Shakespeares eeuwige liefdesverhaal is over de hele wereld bekend. Sinds Kenneth MacMillans Romeo and Juliet in 1965 bij de The Royal Ballet in première ging, is het werk uitgegroeid tot een moderne balletklassieker. De choreografie verbeeldt de emoties van het jonge paar als ze hopeloos verliefd worden, ondanks alle belemmeringen die ten slotte tot de dramatische ontknoping leiden. Elke revival biedt weer nieuwe dansers de gelegenheid om de gedoemde minnaars gestalte te geven. Het hele balletgezelschap komt in actie om nieuw leven te blazen in de Renaissance-stad Verona, waar een drukke markt opeens het toneel wordt van een duel. De voortwoekerende familievete zal niets dan ellende brengen voor zowel de Montagues als de Capulets.

De voorstelling duurt ca. 3 uur en 15 minuten, incl. twee pauzes.

Maandag 17 juni, aanvang 19.30 uur. Meer informatie: Cinema Amstelveen