Toename diefstal van Vespa’s in Amstelveen

AMSTELVEEN – De laatste drie weken is er een behoorlijke toename van het aantal diefstallen van brom- en snorfietsen in onze gemeente, meldt de politie. Het gaat dan vooral om het bekende merk Piaggio en dan voornamelijk het type Vespa. 

De politie geeft alle eigenaren van brom- en snorfietsen het dringende advies geven om een extra slot te gebruiken. “Alleen een stuurslot is echt niet voldoende!”

Ook vraagt de politie bij diefstal van het voertuig om dit direct te melden bij het bureau. “Dan kunnen we mogelijk snel camerabeelden veilig stellen. Dit is essentieel voor de opsporing van mogelijke daders.”

“Afsluitend vragen we ook om extra alertheid rondom deze voertuigen. Mocht je een persoon of personen zien die zich verdacht ophouden of verdacht gedragen in de omgeving van een brom- of snorfiets bel dan 112,” aldus de politie op Facebook.