Tolkien donderdag ook in première in Cinema Amstelveen

AMSTELVEEN – De film Tolkien gaat op donderdag 6 juni landelijk in première en is vanaf dan ook te zien in Cinema Amstelveen.

De auteur van de wereldberoemde boeken ‘The Lord of the Rings’ wordt gespeeld door Nicholas Hault en Lily Collins kruipt in de rol van zijn vrouw. Scenes uit de film laten zien hoe hij verliefd werd, in de oorlog meevocht en door de straat rende met zijn vrienden. Bovendien laten deze beelden zijn enorme fantasie zien, waardoor snel duidelijk wordt waar hij zijn inspiratie vandaan haalde voor zijn vele verhalen.

Ook het inmiddels wereldberoemde ‘The Hobbit’ is van zijn hand. Mede door dit succes werd de schrijver uitgeroepen tot de ‘vader’ van de moderne fantasyliteratuur. “Het is een verhaal over reizen, de reizen die we maken om onszelf te bewijzen. Het gaat over avonturen, het gaat over krachtige magie, magie dat alles ontstijgt wat iemand ooit heeft gevoeld; het gaat over wat het is om lief te hebben; het gaat over moed; het gaat over broederschap”, legt het personage Tolkien in de film uit over zijn meesterwerk.

Regie: Dome Karukoski. Met: Nicholas Hoult, Lily Collins, Colm Meaney, Derek Jacobi, Anthony Boyle, Patrick Gibson, Tom Glynn-Carney. Overig: drama | 115 min | VS 2019. Duur: Circa 115 minuten, geen pauze. Kijkwijzer:   

De film draait vanaf donderdag 6 juni volop en ook als matinee o.a. tijdens het Pinksterweekend.
Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle tijden en data.