Wandelaars Amsterdamse Bos bestrijden zwerfafval met CleanWalk wandelstok

AMSTELVEEN – Vanaf 13 juni kunnen wandelaars in het Amsterdamse Bos een CleanWalk wandelstok en prikker ineen lenen bij informatiecentrum De Boswinkel. De wandelstokken zijn handig en leuk om mee te wandelen, maar ook geschikt om dat ene lege blikje, pakje of plastic flesje in het Bos mee op te prikken en terug te nemen. Het afval blijft aan de wandelstok hangen dankzij een speciale kartelpunt.

Primeur
Het Amsterdamse Bos wil met deze duurzame wandelservice natuurliefhebbers op een sympathieke wijze betrekken bij het schoonhouden van het Bos. Het is het eerste natuurgebied in Nederland dat het nieuwe CleanWalk initiatief inzet tegen zwerfafval in de natuur en heeft hiermee de primeur. Wandelaars kunnen vanaf 13 juni op dinsdag t/m zondag tussen 10:00 en 17:00 uur bij De Boswinkel, een CleanWalk Wandelstok lenen.

De Boswinkel, Bosbaanweg 5, 1182 DB Amstelveen.