Wilde achtervolging eindigt op Zijdelweg in Uithoorn

AMSTELVEEN – Maandagochtend heeft er in Amstelveen een wilde achtervolging plaatsgehad die uiteindelijk eindigde vlakbij het tankstation aan de Zijdelweg in Uithoorn.

Rond 04.20 uur zag de nachtdienst van de politie een personenauto rijden door het Oude Dorp. Om de een ander te controleren werd een stopteken gegeven. De auto stopte echter niet maar verhoogde de snelheid en ging ervandoor. Op Poortwachter stopte de auto plotseling en sprong de bestuurder uit de auto. Deze man kon in een voortuin aan Veldlust worden aangehouden.

De politie had echter niet in de gaten dat er kennelijk nog een persoon in de auto zat. Deze ging achter het stuur zitten en nam het hazenpad. Er ontstond een achtervolging waarbij snelheden van ruim 150 km/u werden gehaald.

Met bizarre snelheden en capriolen werd er meerdere malen door rood gereden, over fietspaden en kruisingen overgestoken zonder af te remmen. De achtervolging zette zich over de Beneluxbaan voort richting Amsterdam-Zuid waarbij meerdere politievoertuigen aansloten.

Uiteindelijk reed de auto weer in de richting van Amstelveen en vervolgens Uithoorn. Naast het tankstation aan de Zijdelweg zette de bestuurder de auto aan de kant en ging hij er rennend vandoor. Het duurde echter niet lang voordat ook deze man kon worden aangehouden.

Beide verdachten zijn jongemannen uit Amsterdam en Amstelveen. Zij mochten na verhoor weer naar huis. Hun rijbewijs is wel ingevorderd en er zal een mededeling worden gedaan met betrekking tot hun rijvaardigheid bij het CBR.