Zwembad De Meerkamp bestaat alweer 25 jaar

AMSTELVEEN – Vijfentwintig jaar geleden werd De Meerkamp geopend door de toenmalige staatssecretaris Erica Terpstra. Het multifunctionele sportcentrum heeft vooral bekendheid door het zwembad. In de beginjaren had vooral het zwembad te kampen met de nodige problemen. Amstelveners konden (vaak uit nostalgische overwegingen) de gesloten zwembaden ’t Keerpunt en de Poeloever maar moeilijk loslaten.

Ook werd het zwembad regelmatig geterroriseerd door groepen jongeren uit Amsterdam.Uiteindelijk werd een oplossing gevonden om de groep ettertjes (veelal van Noord-Afrikaanse afkomst) uit Amsterdam een halt toe te roepen. Zo kwam er een preventieteam waarin ook Marokkanen werden opgenomen en werd de zondag ingeruimd voor familiezwemmen. De reputatie van De Meerkamp werd steeds beter en ook Amstelveners die ondertussen waren uitgeweken naar zwembaden in Aalsmeer en Ouderkerk wisten de weg naar het zwembad aan de Van der Hooplaan weer te vinden.

Ondertussen is het zwembad alweer toe een grondige renovatie of complete vernieuwing. Een compleet nieuw zwembad lijkt financieel  aantrekkelijker te zijn dan renovatie. Daarnaast kunnen in een nieuw zwembad nog meer zaken worden gecombineerd zoals bijvoorbeeld onderwijs. Op het ogenblik wordt nog druk onderzoek gedaan naar de mogelijkheden en zijn eventuele nieuwe locaties nog niet bekendgemaakt.

Onze verslaggeefster Iris de Rooij maakte een rondje door het zwembad en mocht ook een kijkje nemen in de indrukwekkende machinekamer.

Zaterdag begint een speciale jubileumweek in De Meerkamp. Kijk HIER voor het programma.