14 tot 21 juli Buitenveldertbaan Schiphol dicht door werkzaamheden

SCHIPHOL – Tussen 14 en 21 juli is de Buitenveldertbaan op Schiphol gesloten in verband met werkzaamheden. De verwachting is dat de Schiphol-Oostbaan meer gebruikt zal gaan worden.

Tijdens het onderhoud wordt er een aantal klussen uitgevoerd die niet veel tijd kosten. Daarom wordt dit ‘klein onderhoud’ genoemd. Zo worden de lampen van de baan schoongemaakt en de kapotte lampen vervangen. Ook wordt het rubber van de baan verwijderd. Vliegtuigenwielen laten bij elke landing een klein beetje rubber achter op de baan. Dat gaat in het asfalt zitten, waardoor het minder stroef wordt. Na een paar duizend landingen wordt het tijd om het rubber te verwijderen. Het wordt eerst met een hogedrukspuit los gespoten en daarna ‘opgezogen’ met een speciale vrachtwagen.

Ook wordt op verschillende plekken het asfalt gerepareerd, worden de afwateringsgoten schoongemaakt en wordt de baanmarkering bijgewerkt.