30 maanden cel voor taxipassagier met 15 kilo coke

AMSTELVEEN – De rechtbank heeft een 37-jarige man die begin april instapte bij een taxi aan de Logger en vijftien kilo coke bij zich had veroordeeld tot 30 maanden cel. De verdachte had pech dat hij uitgerekend bij deze taxi instapte. De politie was de chauffeur namelijk net aan het afleggen in het kader van een onderzoek naar witwassen en handel in verdovende middelen.

Lees ook: Verdachte man Logger leidt naar cokevondst in taxi

Nadat de passagier in de auto was gestapt en zijn sporttas met 15 kilo cocaïne in de achterbak had gelegd, reed de taxi richting Brabant via de A2. Bij Beesd kon de auto worden aangehouden in het kader van een verkeerscontrole. Tijdens deze controle werd de tas aangetroffen waarin de coke was verborgen.

Voor het vervoeren van tien tot twintig kilo harddrugs is het uitgangspunt om te veroordelen tot 40 maanden cel. De rechter neemt mee dat de verdachte nog niet eerder is veroordeeld voor een strafbaar feit.

Foto: politie