60.000 voor Nederlandse Hersenbank dankzij Amsterdamse Bos Golf

AMSTELVEEN – Dinsdagavond 2 juli 2019 konden voorzitter Ruud Hogenboom en toernooidirecteur Erik Schuiteman van Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn in het Amsterdamse Bos een cheque van 60.000 euro overhandigen aan Inge Huitinga. Laatstgenoemde is directeur van de Nederlandse Hersenbank (NHB). Het geld wordt besteed aan speciaal onderzoek naar de verschillen tussen een medische diagnose bij leven en het beeld dat de hersenen na overlijden tonen. Doel is het vinden van oplossingen voor neurologische en psychiatrische hersenziekten.

Het bedrag werd dinsdag bijeengebracht tijdens de negende editie van het Amsterdamse Bos Golf (ABG). De leden van de Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn hadden, in samenwerking met het Amsterdamse Bos, het bos voor één dag omgetoverd in een heuse 18 holes-golfbaan. In totaal streden 27 flights om de grote wisselbokaal en werden 25 mensen middels een clinic de eerste basisprincipes van de golfsport door pro Arjan van Houten van golfschool Liemeer bijgebracht. Het ongewone en uitdagende karakter van de baan werd zeker tot uitdrukking gebracht door de vele culinaire verrassingen en verrassende obstakels. De hoofdsponsor van het evenement was Largo Travel. Largo is een luxe vakantie label.

De dag werd afgesloten met een veiling voorzien van spectaculaire kavels, een loterij en de prijsuitreiking. De overhandiging van de cheque van 60.000 euro vormde het klapstuk van de avond. De Nederlandse Hersenbank bij monde van Inge Huitinga was diep onder de indruk en heel blij met deze opbrengst. In de afgelopen drie jaar dat de Nederlandse HersenBank het goede doel was van het Amsterdamse Bos Golf, is de teller komen te staan op 155.000 euro. Met dit enorme bedrag is het instituut al druk in de weer met bovengenoemd onderzoek en maakt het ook een groot verschil.

Volgend jaar op 30 juni 2020 viert het Amsterdamse Bos Golf haar 2e lustrum.