‘Aalsmeer speelt een beetje het Griekenland tijdens de EU-crisis’

AMSTELVEEN – De Amstelveens fractie van de VVD wil graag weten hoeveel het de gemeente gaat kosten als ambtelijke samenwerking spaak gaat lopen. De samenwerking verloopt allesbehalve soepel en in Aalsmeer gaan al geluiden op om deze te beëindigen. In Aalsmeer staat men bijvoorbeeld niet te springen om volop bij te dragen aan de hoge kosten voor ICT. 

Fractievoorzitter Kees Noomen tijdens de behandeling van de perspectiefnota woensdagmiddag: “Aalsmeer speelt een beetje het Griekenland tijdens de EU-crisis.Er wordt bestuurlijk wel onderhandeld maar je kan pas hard onderhandelen als je weet hoeveel je beste alternatief kost. Graag zouden wij dit kostenplaatje spoedig van het college willen zien zodat we weten waar we aan toe zijn als de samenwerking stuk loopt.”

De ambtelijke samenwerking met Aalsmeer is mede ontstaan na de motie Lappendakken uit 2014. Noomen destijds: “Blijkbaar zijn we niet groot en sterk genoeg om dingen zelfstandig te kunnen doen. We hebben daar altijd buurgemeenten voor nodig om een breder draagvlak te creëren of om kennis en kosten te delen. Alleen door de krachten te bundelen kunnen we hier sterker uitkomen.”

Foto: Flicker, DennisM2